Dukoral

Vakcína proti choleře Dukoral je určena pro dospělé a děti od 2 do 65 let věku. Jedná se o orální vakcínu, která se pije.

Dukoral

Cena za dávku: 1 960 Kč
  • Objednání na konkrétní čas bez zdlouhavého čekání v čekárně
  • Konzultace s opravdovými odborníky ve svém oboru
  • Většina vakcín je dostupná přímo v ordinacích

Očkovací schéma

Děti od 2 do 6 let věku: podávají se tři dávky v minimálně týdenním intervalu. Pokud uplyne více jak šest týdnů, je nutné očkovat od začátku. Posilovací dávka se podává po šesti měsících.

Děti od šesti let a dospělí: dvě dávky s intervalem minimálně týden. Pokud uplyne více jak šest týdnů, je nutné začít očkovat od začátku.

Přeočkování

Přeočkování je doporučeno po dvou letech (nebo po šesti měsících u dětí od dvou do šesti let) při častých cestách do zemí s výskytem cholery.

Omezení a doporučení

Hodinu před a hodinu po požití vakcíny nesmíte jíst, pít, užít perorální léky a nesmíte mít akutní střevní potíže.

V době očkování nesmíte být akutně nemocní a mít zažívací potíže. 2–3 dny po aplikaci se nedoporučuje fyzická zátěž, návštěva sauny, solária ani větší konzumace alkoholických nápojů. V době očkování není vhodné užívat antibiotika. Pokud právě antibiotika užíváte a máte zájem o očkování, kontaktujte nás na e-mailu info@ockovacicentrum.cz. Konečné rozhodnutí o vhodnosti očkování je na lékaři. Lehké nachlazení nebo rýma není kontraindikací očkování.

Vakcínu lze podat během těhotenství a kojení.

Po očkování se může dostavit bolest hlavy, nadýmání a křeče v břiše. Aplikace vakcíny může být spojena s nežádoucími účinky, které jsou popsány v příbalovém letáku přípravku.

Příspěvek pojišťovny

Máte zájem o očkování a chcete příspěvek? Připravili jsme pro vás rychlý přehled příspěvků pojišťoven.


Upozornění: Veškeré zde uvedené údaje mají pouze informativní charakter. Volba vakcíny nebo očkovacího schématu přísluší vždy lékaři po osobní konzultaci v očkovacím centru.
Dukoral je registrovaný léčivý přípravek – vakcína. Přípravek je vázán na lékařský předpis. O očkování se předem poraďte s lékařem a pečlivě si pročtěte příbalovou informaci. Očkování nemusí ochránit 100 % očkovaných osob.

Poradna

Kuba: Cholera

Budeme cestovat na Kubu, ale v červenci 2017. Budeme projíždět ostrov, bydlet i u místních a budeme pobývat i v Havaně. Chci se tedy zeptat, zda je v současné době nutno se očkovat proti choleře? Co vím, tak nákaza co byla zavlečena na Kubu z Haiti, probíhala hlavně v letech 2012–2014 a pak jsem četla ještě o nějakém případu z roku 2015.
Epidemie cholery probíhala na Kubě, a to v Havaně a ve východních oblastech země  zejména v letech 2012, 2013 . V současné době epidemické riziko není hlášeno. Nebezpečná je především voda z neznámých zdrojů, kontaminovaná lidskými výkaly a nedostatečně tepelně zpracované jídlo s kterým manipuloval nakažený člověk. Nebezpečný je rovněž led, přidávaný do nápojů, neboť toxin této bakterie přežívá i ve zmrazeném stavu. V prevenci této nákazy je tedy důležité mytí si rukou, dodržování hygieny vody a potravin, zásad bezpečného stravování, nepřidávat led do nápojů, pít pouze originál balenou spíše sycenou nebo filtrovanou vodu, používat balenou vodu i na čištění zubů, ovoce a zeleninu je lépe jíst pouze oloupané. Vakcína je v nápoji.

MUDr. Ilona Kochová 

Rezervujte si termín ještě dnes

Dukoral

Cena za dávku: 1 960 Kč
Mapa ordinací x

Najděte si nejbližší ordinaci

Největší síť očkovacích center v ČR.

  • Odbornost
  • Dostupnost
  • Kvalita